Cykelferie med Børn

Børn med på cykelferie på Bornholm
Børn der er vant til at cykle selv, kan sagtens tage med på cykelferie, når de kan styre cyklen sikkert. Med mange pauser undervejs og med den rigtige cykel er afstande på omkring 30-35 km ikke uoverkommelige for en 8-årig cyklist. Barnets cykel må ikke være for stor og må ikke være lastet med tung eller omfangsrig bagage. Børn i alderen fra 12-14 år kan som regel cykle på lige vilkår med voksne – forudsat at de har lyst og er i tilstrækkelig god form. Til mindre børn i alderen 1-5 år kan der lejes børneanhænger til 1-2 børn. Her kan barnet side godt i ly for sol, regn og vind. Er barnet 0-1 år anbefaler vi at leje en børneanhænger med en autostol hvor barnet kan side sikkert og godt på turen.
Der kan forekomme cykeldistancer på op til 35 km imellem enkelt overnatningssteder. Hvis der rejses med mindre børn 5-8 år der selv skal cykle anbefaler vi 7 overnatninger med en Familie Cykelpakke på hostel/pension og eller forespørge på en E: Individuel-pakke.

Er barnet for stort til passiv transport og er du usikker på om barnet kan klare turen på egen cykel, kan der lejes en halvcykel som spændes fast efter en voksencykel. Halvcyklen kan anvendes til børn i alderen fra ca. 5-10 år og den koster det samme at leje som en børneanhænger.

OBS! På den første strækning fra Rønne til Sandvig/Allinge vil du umiddelbart nord for Hasle opleve en af Danmarks flotteste cykelveje. Den er anlagt på en tidligere redningssti og fører lige ned til det lille fiskerleje Helligpeder. Det næste stykke vej gennem Teglkås er en drøm af en cykelvej, som den smyger sig tæt langs kysten mellem klippeformationerne. Lidt længere fremme følger en lille overraskelse: man må trække cyklen op langs en trappe på ca. 150 m for at kunne fortsætte til Vang. Denne korte strækning vil de fleste opleve som en udfordring og det kræver en stærk fysik, hvis man også skal trække en cykel med en børneanhænger eller en fyldt bagageanhænger. Det kan dog godt lade sig gøre, hvis man hjælpes ad og lader børnene gå og evt. tager en cykel ad gangen.

 .